اگر قصد جراحی دارید، ممکن است ابتدا آزمایش خون و ادرار انجام دهید. در صورت داشتن شرایط خاص سلامتی یا بیماری، انجام آزمایش های قبل از عمل جراحی آزمایشات ممکن است مفید باشد. به عنوان مثال، اگر مشکل لخته شدن خون دارید، یک آزمایش می تواند نشان دهد که آیا شما در هنگام جراحی خطر خونریزی بیش از حد دارید یا خیر. اما بیشتر افراد سالم به خصوص قبل از جراحی های کم خطر نیازی به آزمایش ندارند. به همین دلیل است که:
آزمایش های قبل از عمل جراحی معمولاً برای جراحی کم خطر مفید نیستند
بسیاری از افراد سالم قبل از عمل آزمایش های معمول آزمایشگاهی را انجام می دهند. در این موارد، نتایج آزمایش بندرت تصمیم جراح را مبنی بر کنسل کردن عمل تغییر میدهد چون معمولا خطری این بیماران را تهدید نمیکند.
جراحان معمولا درخواست آزمایشات به خصوص قبل از جراحی های کم خطری مانند چشم، فتق، یا جراحی پوست یا بیوپسی پستان را ضروری نمیدانند زیرا اولا عمل های ساده ای هستند و ثانیا خطر عوارض آن ها بسیار کم است.
برخی اوقات ممکن است آزمایشهای زیادی لازم باشد
آزمایش خون و ادرار ساده ترین آزمایش های قبل از عمل جراحی هستند که بسیار بی خطرند. اما نتایج آن ها می تواند باعث منفی کاذب شود. این موضوع می تواند به اضطراب بیمار اضافه کرده . منجر به درخواست آزمایش های بیشتر شود. و این می تواند حتی عمل شما را به تأخیر بیندازد. به عنوان مثال، ممکن است آزمایشی که برای شما درخواست داده ده دوباره درخواست داده شود و شما مجبور به تکرار آن باشید.. سونوگرافی، بیوپسی، سی تی اسکن و یا ام آر آی ممکن است آزمایشانتی باشن که نیاز به تکرار داشته باشند.
چه وقتی انجام آزمایش توصیه مناسب است؟
اگر شرایط یا بیماریهای خاصی دارید (یا اینکه سابقه پزشکی شما این نیاز را نشان می دهد)، ممکن است انجام آزمایش های قبل از عمل جراحی اطلاعات مفیدی را به پزشک شما ارائه دهد. برای مثال اگر از مشکلات زیر رنج میبرید انجام آزمایش حتما به شما توصیه میشود:
- اگر به راحتی خوریزی میکنید: اگر از یک داروی رقیق کننده خون استفاده می کنید، یا در یک عمل جراحی دچار خونریزی زیاد شده اید یا اینکه سابقه خانوادگی خونریزی طولانی مدت دارید حتما باید یکی از آزمایش های قبل از عمل شما آرزمایش خون باشد.
- اگر به بیماری مانند دیابت مبتلا هستید: احتمالاً نیاز به آزمایش دارید تا اطمینان حاصل شود که بیماری تحت کنترل شما است.
- زنان در سن باروری: ممکن است به آزمایش بارداری احتیاج داشته باشند.
- همچنین ممکن است شما قبل از یک عمل بزرگ مانند جراحی قلب ، ریه یا مغز به آزمایشات احتیاج داشته باشید.
براساس نتایج آزمایش، ارائه دهنده خدمات بهداشتی شما ممکن است وضعیت شما را از نزدیک یا بعد از عمل جراحی پایش کند. ممکن است لازم باشد عمل خود را به تاخیر بیاندازید تا مشکل تحت کنترل قرار بگیرد. یا ارائه دهنده خدمات درمانی شما ممکن است روشها و نوع بیهوشی را تغییر دهد تا به شما آسیبی وارد نشود.
چگونه باید برای جراحی آماده شوید؟
ارائه دهنده خدمات درمانی یا تیم پزشکی پیش از جراحی شما را معاینه کرده و تاریخچه پزشکی شما را بررسی می کنند.
- اگر آنها به از شما آزمایش های قبل از عمل جراحی یا تست درخواست دادند. حتما از آن ها بپرسید که این تست یا تست ها برای چیست؟
- از ارائه دهنده خدمات بهداشتی خود بخواهید سوابق آزمایش هایی که طی ۴ ماه تا ۶ ماه انجام داده اید را بررسی کند. اگر طی این مدت اتفاق خاصی برای شما پیش نیامده باشد معمولا بررسی تست های گذشته مورد نیاز نیست.
- لیستی از اسامی و دوز تمام مکمل ها، داروها و ویتامین هایی که مصرف میکنید را بنویسید
- تمام علائم جدید خود را گزارش کنید.
این مراحل می توانند به ایمن تر شدن عمل جراحی کمک کنند
دست کم مدتی قبل و بعد از جراحی سیگار را ترک کنید
مهم است که در روز عمل خود سیگار نکشید. هرچه زودتر ترک کنید، خطر عوارض جراحی نیز کمتر می شود. اگر در ترک سیگار به کمک نیاز دارید، از ارائه دهنده خدمات بهداشتی خود کمک بگیرید.
تفسیر آزمایش خون و سایر آزمایش های قبل از عمل جراحی خود را از جراحتان جویا شوید
اگر تعداد گلبول های قرمز شما کم است، از ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود در مورد این که آیا می توان از روش های درمانی ساده مانند مصرف قرص آهن برای تقویت گلبول های قرمز خون قبل از جراحی استفاده کرد؟ یا اینکه نیاز به دریافت خون دارید؟
در مورد نحوه کنترل درد از جراح خودتان سوال بپرسید
از جراح بپرسید که آیا باید از مصرف آسپرین یا سایر رقیق کننده های خون اجتناب کنید؟ جراح معمولا این داروهای را برای قبل و بعد از عمل منع میکند و در عوض از شما خواهد خواست که از استامینوفن برای کنترل درد استفاده کنید. همچنین شما باید از مصرف ایبوپروفن (Advil ، Motrin IB و عمومی) و ناپروکسن سدیم (Aleve و عمومی) خودداری کنید، زیرا می توانند باعث خونریزی شوند.
از یک همراه کمک بخواهید
بعد از اتمام آزمایش های قبل از عمل جراحی و آماده شدن برای جراحی از کسی بخواهید تا شما را به بیمارستان برده و از آنجا به خانه ببرد. این شخص باید ۲۴ ساعت بعد از عمل کنار شما باشد. ممکن است بخواهید از شخصی بخواهید که در جلسات ارائه دهنده خدمات درمانی شما ، به ویژه در شرایط استرس زا ، همراه شما باشد تا مطمئن شود که تمام دستورالعمل ها و اطلاعات را در کنار شما گوش داده و به خاطر خواهد سپرد. در مورد مراقبت های پرستاری یا توانبخشی نیز سؤال کنید.