همه ما کسی را می شناسیم که در زندگی خود دچار درد استخوانی، عضلانی یا مفاصل شده است. شرایط و بیماری های اسکلتی-عضلانی افراد را در هر زمان و هر سنی تحت تأثیر قرار می دهد و افراد را در هر سنی از کار یا لذت بردن از زندگی باز می دارد. خبر خوب این است که همه (از کودک مبتلا به اسکولیوز تا فردی که دارای صدمات شدید ارتوپدی بوده و نیاز به جراحی دارند) می توانند از تخصص یک جراح ارتوپدی بهره مند شوند. گزینه های درمانی وجود دارند که به افراد کمک می کند زندگی شادتر و پربارتری داشته باشند.
جراح ارتوپدی کیست؟
جراح ارتوپدی یا دکتر ارتوپدی، پزشک متخصصی است که به بررسی، تشخیص و معالجه بیماری ها و صدمات سیستم اسکلتی عضلانی می پردازد. این سیستم که به نام سیستم حرکتی نیز شناخته می شود، حرکت سیستم اسکلتی بدن انسان را پشتیبانی و تثبیت می کند. به زبان ساده، یک جراح ارتوپدی استخوان ها، مفاصل ، رباط ها، عضلات، تاندون ها و اعصاب مربوط به آن ها را ترمیم و جراحی میکند.
بنابراین به طور خلاصه
جراحان ارتوپدی به پیشگیری ، تشخیص و درمان اختلالات استخوان ها ، مفاصل ، لیگامان ها ، تاندون ها و عضلات میپردازند.
انواع جراح ارتوپدی
بعضی از ارتوپد ها اصطلاحا تحت عنوان جراح ارتوپدی عمومی شناخته میشوند و برخی دیگر به جراحی بخش های مختلف سیستم اسکلتی میپردازند. بنابراین آن ها در بخشی که به جراحی آن میپردازند متخصص هستند. مهمترین زیرشاخه های جراحی ارتوپدی عبارتند از:
- جراحی باسن و زانو
- جراحی پا و مچ پا
- جراحی شانه و آرنج
- جراحی دست
- جراحی ستون فقرات
بیماران یک جراح ارتوپدی چه کسانی هستند؟
جراحان ارتوپدی بیماران را در هر سنی از نوزادان گرفته تا سالمندان درمان می کنند. بیماران ارتوپدی عموما بر اثر تصادفات، ترروما، مسائل ورزشی و …. دچار آسیب به سیستم عضلانی اسکلتی شده اند.. برای مثال یا دچار شکستگی شده اند یا در رفتگی و کش آمدگی و … هستند.
جراح ارتوپدی به چه روشی مشکلات مراجعانش را درمان میکند؟
جراحان ارتوپدی ابتدا گزینه های غیر جراحی مانند داروهای ضد درد یا توانبخشی را به بیماران و مراجعانشان توصیه میکنند. به عبارتی آن ها از همان ابتدا عمل جراحی انجام نمیدهند. اما اگر مشکل حاد باشد و یا برای حرکت شخص مشکل ایجاد کرده باشد آن ها تخصص و توانایی لازم برای انجام جراحی جها برطرف کردن مشکل را دارند.
درد اسکلتی عضلانی یکی از دلایلی است که باعث می شود افراد هر سال به پزشکان مراجعه کنند.
بسیاری از افراد می دانند که جراحان ارتوپدی استخوان های شکسته را درمان می کنند و مفاصل از کار افتاده را تعویض با ترمیم میکنند. سایر مواردی که آن ها جراحی میکنند عبارتند از:
- آسیب های ورزشی
- کمردرد شامل پارگی دیسک و یا تنگی کانال نخاعی
- تومورهای استخوانی
- سندورم تونل کارپال یا آرتروز دست و آسیب دیدگی مچ دست
- پاپرانتزی و اختلالات مشابه
- تروماها
- بلند بودن دست یا پا (یا برعکس)
- صدمات تاندون آشیل، برآمدگی ها و آسیب دیدگی پا و مچ پا
- پوکی استخوان
- آرتروز
چرا یک جراح ارتوپدی را انتخاب می کنید؟
جراح ارتوپدی یک متخصص با آموزش گسترده در زمینه تشخیص صحیح و درمان غیر جراحی و جراحی آسیب ها و بیماری های سیستم اسکلتی عضلانی است. جراحان ارتوپدی به شما متعهد شده اند و از مراقبت های با کیفیت بالا مراقبت می کنند
اعضای آکادمی جراحان ارتوپدی ایران نه تنها به معالجه جراحات، بلکه پیشگیری از بروز آن ها میپردازند. به عبارتی حتما لازم نیست که شمکل داشته باشید تا به یک جراح ارتوپدی مراجعه کنید بلکه به اگر ورزشکار هستید و یا احتمال میدهید در آینده با مشکل اسکلتی عضلانی مواجه میشوید برای پیشکیری میتوانید به این جراحان مراجعه کنید.
تحصیلات جراحان ارتوپد
جراحان ارتوپدی پزشکانی هستند که در کل حدود ۱۴ سال آموزش رسمی را گذرانده اند. این جراحان دارای مجوزهای لازم جهت ویزیت بیماران و انجام درمانی های جراحی و غیرجراحی هستند.
جراحان ارتوپدی کشورمان را در حرکت نگه می دارند
مراقبت ارتوپدی با کیفیت بالا بسیار ارزشمند است. این مهم کمک می کند تا مردم کیفیت زندگی خود را بازیابی کنند. ارزش مراقبت از ارتوپدی در شرایطی است که افرادی مانند شما می توانند به کار، خانواده و انجام کارهای مورد علاقه خود برگردند. بنابراین اهمیت کار متخصصان و جراح ارتوپدی بسیار زیاد است زیرا باعث میشوند افراد جامعه همچنان در مسیر زندگی خودشان حرکت کنند.