رینوپلاستی نوعی عمل زیبایی است که بر روی بینی انجام داده میشود. این عمل در ایران با نام عمل زیبایی بینی، عمل بینی یا جراحی بینی و در خارج از ایران با نام (nose job) شناخته میشود. این عمل باعث ایجاد تغییراتی در شکل و اندازه بینی شده و به جهت بهبود عملکرد بینی یا بازگراندن تعادل به چهره افراد انجام داده میشود. رینوپلاستی اکنون یکی از رایجترین عملهای جراحی در سراسر جهان و البته در کشور خودمان است. در این صفحه به طور مفصل با این عمل و هر آنچه که باید درباره آن بدانید را خواهید خواند.
عمل جراحی بینی در یک نگاه
نام عمل | عمل جراحی رینوپلاستی یا زیبایی بینی |
مدت زمان انجام عمل | ۲ تا ۴ ساعت |
درصد موفقیت عمل | ۹۴ |
میزان تهاجم | ۸ از ۱۰ |
خلاصه نحوه عمل رینوپلاستی | – پذیرش در اتاق عمل -بیهوشی -ایجاد برش در بینی -ایجاد تغییرات در بافت های غضروفی و استخوانی بینی و سایر تکنیک های دیگر بر اساس روش عمل -بستن برش ها -پک کردن بینی -چسپ زدن بینی -گذاشتن گچ یا اسپلینت بینی -پانسمان نهایی -انتقال به ریکاوری -انتقال به بخش -ترخیص از بیمارستان |
مدت زمان ریکاوری و دوره نقاهت | – ۴ تا ۵ روز دور بودن از محل کار و استراحت در خانه – 4 هفته اجتناب از ورزش کردن – ۲ هفته دوره نقاهت اولیه – ۱ سال تا حصول نتایج نهایی |
نوع بیهوشی | عمومی |
هدف از انجام عمل بینی چیست؟
بسیاری فکر می کنند که انجام عمل جراحی بر روی بینی تنها جنبه زیبایی دارد. البته که این تصور اشتباه است. رینوپلاستی نه تنها جنبه زیبایی دارد که عمده هدفش بهبود عملکرد بینی و بخش هایی از سیستم تنفسی است. چند هدف انجام عمل رینوپلاستی عبارتند از:
- برطرف کردن مشکلات تنفسی یا کمک به بهبود تنفس بیماران. به عنوان مثال خروپف، مشکلات سینوس مانند سینوزیت و …
- کاهش اندازه و سایز بینی در افرادی که بینی گوشتی و بزرگی دارند
- افزایش اندازه در افرادی که بینی های استخوانی کوچکی دارند
- از بین بردن قوز بینی با هر نوع برآمدگی در بخش های مختلف آن
- ایجاد تغییرات زیبایی شناختی حد فاصله بین لب و بینی (زاویه بینی)
چه کسانی میتوانند عمل زیبایی بینی انجام دهند؟
همانطور که در بخش قبل ذکر شد، عمل بینی می تواند به منظور زیبایی و همچنین بهبود عملکرد بینی یا برطرف کردن مشکلات تنفسی انجام داده می شود. بنابراین افرادی که با مشکلات نامبرده دست و پنجه نرم می کنند می توانند در شرایطی اقدام به عمل بینی کنند. افرادی که دارای مشکلات تنفسی در بینی هستند و یا مشکل زیبایی شناختی بینی را تجربه می کنند اگر شرایط زیر را داشته باشند می توانند به یک جراح بینی مراجعه کنند:
- از شکل، اندازه یا سایز حال حاظر بینی خود ناراضی هستند و هر روز با این مساله مشکل دارند.
- آسیب دیدگی بینی دارند (مصلا بر اثر تصادف بینی آن ها شکسته یا دچار انحراف شده)
- به خاطر شکل بینی مشکل تنفسی دارند.
- حین صحبت کردن بینی آن ها صدا میدهد
- شب ها خر خر میکنند
- شاخص توده بدنی یا BMI آن ها در محدوده سالم قرار دارد
- سلامتی عمومی خوبی دارند
- هیچ بیماری جدی ندارند
- هدفشان از انجام عمل بینی واقع بینانه و منطقی است
- و مهمتر از همه از هر لحاظ آمادگی لازم جهت انجام این جراحی را دارند.
برای انجام عمل بینی به کجا مراجعه کنم؟
تنها پزشکانی می توانند عمل رینوپلاستی را برای شما انجام دهند که جراح باشند. از این بین نیز تنها جراحانی که دوره های آموزشی و بالینی عمل بینی را پشت سر گذاشته و سال ها است که تجربه دارند می توانند بدون مشکل این عمل را انجام دهند. جراحان زیر جراح بینی شناخته می شوند می توانند به شما در داشتن یک بینی ایده آل کمک کنند:
- جراح پلاستیک
- متخصص و جراح گوش و حلق و بینی
- جراحان، دهان و فک و صورت
- و هرجراحی که سابقه چندین ساله عمل های بینی به صورت موفقت آمیز را داشته باشد
عمل جراحی رینوپلاستی چگونه و در چند مرحله انجام میشود؟
قبل از اینکه هر گونه عملی روی بینی شما صورت بگیرد، شما باید به یک جراح بینی خوب مراجعه کنید تا به طور کامل و تخصصی ارزیابی و معاینه شوید. جراح یک معاینه فیزیکی انجام داده و برای تشخیص مشکلات بینی و همچنین برنامه ریزی برای عمل از شما درخواست خواهد کرد که تصاویر سی تی اسکن از جمجمه و سر و صورت خود بی اندازید و آزمایش های قبل از عمل بینی را نیز انجام دهید. بسته به انتظارات شما جلسه مشاوره و معاینه عمل رینوپلاستی معمولا ۱۵ دقیقه تا نهایتا یکساعت طول خواهد کشید. طی این جلسه موارد زیر مورد بررسی قرار میگیرد:
- وضعیت سلامتی فعلی شما
- هر گونه مشکل، بیماری یا اختلال موجود
- سابقه پزشکی و خانوادگی شما
- هرگونه سابقه جراحی یا بیهوشی قبلی
- تمام داروهایی که اکنون مصرف کرده اید
- احیانا مصرف سیگار، مشروبات الکی و مواد مخدر یا هر چیز دیگری در این دسته
- داشتن آلرژی و حساسیت به هر چیزی
- اهداف و انتظارات شما از عمل زیبایی بینی
پس از این جلسه مشاوره، نوبت عمل شما تنظیم شده و به شما گفته میشود یک سری دستورالعمل ها را تا قبل از وارد شدن به اتاق عمل رعایت کنید. در صفحه (آمادگی های قبل از عمل بینی) هر آنچه که باید تا قبل از عمل رعایت کنید را خواهید خواند. اگر قصد عمل جراحی دارید حتما به این صفحه مراجعه کنید و سپس ادامه این مقاله را بخوانید.
بیشتر بخوانید : اصلاح فرم بینی با فیلر
نحوه انجام جراحی بینی به شکل است؟
پس از اینکه خود را برای عمل آماده کردید، روز عمل به مرکز جراحی (در بیمارستان یا مرکز جراحی محدود) مراجعه خواهید کرد. و پس از پوشیدن لباس اتاق عمل مهیای عمل جراحی خواهید شده و مراحل زیر را پشت سر می گذارید.
۱. امضا کردن برگه رضایت عمل
این برگه البته برای همه عمل های جراحی وجود دارد و حتی برای ساده ترین عمل ها نیز باید پر شده یا امضا شود. درباره این برگه جراح به شما توضیحاتی ارائه خواهد داد. امضا یا عدم امضای آن بر عهده خود شما است. ولی در صورت امضا، قبول خواهید کرد که از خطرات و عوارض احتمالی عمل آگاه هستید و با آگاهی کامل زیر تیغ جراحی می روید.
۲. بیهوش شدن برای شروع عمل بینی
با کمک داروهای بیهوشی و زیر نظر یک متخصص بیهوشی به خوابی عمیق فرو می روید که نه دردی تجربه می کنید و نه حتی خاطره ای از عمل در ذهن شما باقی می ماند. داروهای بیهوشی شما را به هر اندازه که جراح بینی بخواهد بیهوش نگاه میدارند تا کوچکترین درد و ناراحتی تجربه نکنید.
۳. ایجاد بریش های بسیار کوچکی در بافت بینی
بسته به اینکه جراح قصد دارد با چه تکنیکی (بسته یا باز) عمل را آغاز کند برش ها در بخش های مختلفی از بینی زده می شوند. اگر جراح بینی با روش باز عمل را آغاز کند برش ها از لبه های داخلی سوراخ بینی شروع شده و سپس بخش کلوملا (دیواره بینی دو سوراخ بینی در جلو) نیز به صورتی که در تصویر می بینید برش داده می شود. در روش عمل بینی بسته برش ها تنها در داخل بینی زده میشوند.
۴. پیوند غضروف یا تراشیدن استخوان
اگر بافت استخوانی یا غضروفی بینی شما کم باشد جراح ترجیح می دهد که با کمک گرفتن غضروب از سایر بخش های بدن شما، غضروف را تامین کرده و در بینی شما قرار دهد. تا آن را بهتر شکل دهد و سایز آن را متعادل تر کند. اگر خودتان نتوانید غضروف بدهید، از قطعات غضروفی دیگران برای شما استفاده می شود. در صورتی که بافت غضروف و بینی شما نیز زیاد باشد، بخش هایی از آن برداشته می شود و استخوان نیز با کمک وسایل خاصی حالت داده شده و گاها تراشیده میشوند.
۵. بستن برش هایی که در ابتدای عمل زده شد
قبل از بستن برش های ایجاد شده ممکن است جراح بافت های پیوند شده با بین شما را با نخ بخیه قابل جذب نازک و محکمی بخیه کند تا شکل بینی شما بهتر شود. بعد از این، نوبت به بستن برش های اصلی می رسد. این برش ها یا با نخ بخیه قابل جذب بسته می شوند و یا با نخ غیرقابل جذب نازک که باید بعد از مدتی توسط جراح کشیده شوند.
۶. پک کردن و پانسمان بینی
پس از بسته شدن جای برش های عمل بینی، جراح یک تامپون آغشته با پماد تتراسایکلین داخل سوارخ های بینی قرار میدهد. اینکار به کاهش عفونت بینی و همچنین بهبود سریع بینی کمک زیادی میکند. سپس بینی را با کمک چسب بینی و اسپلینت در موقعیت عمل شده ثابت نگاه می دارد. پس از همه این مراحل شما به هوش خواهید آمد و به اتاق ریکاوری می روید. در آنجا نیز مدتی بستری می شوید تا علائم حیاتی شما استیبل شده و کاملا هوشیاری خود را به دست بیاورید. در نهایت شما به بخش منتقل خواهید شد و جراح شما را زیر نظر می گیرد. جراح بینی قبل از ترخیص از بخش به شما درباره تمامی دستورالعمل های پس از جراحی توضیح خواهد داد. این دستورالعمل ها در صفحه (مراقبت های بعد از عمل بینی) به طور کامل توضیح داده شده اند حتما به این صفحه مراجعه کنید.
خطرات و عوارض عمل بینی کدامند؟
در هر عملی ما عوارض احتمالی داریم. عوارض احتمالی یعنی ممکن است بر اثر برخی عوامل خطراتی برای بیمار ایجاد شود یا نشود. وقتی گفته میشود عملی مثلا ۱۰ عارضه دارد به این معنی نیست که شخص تمامی عوارض را تجربه خواهد کرد. بلکه ممکن است بسته به وضعیت هر شخص، یک یا چند عارضه را تجربه شود. حتی ممکن است هیچ عارضه ای تجربه نشود. از بین این خطرات، برخی اختصاصی هستند و برخی عمومی. برای مثال خطرات عمومی می توانند شامل تاثیرات بیهوشی روی بدن باشند. و یا اینکه خونریزی، عفونت و … که ممکن است بعد از عملی رخ دهد. خطرات و عوارض اختصاصی نیز ممکن است شامل کبودی و ورم بینی بعد از عمل رینوپلاستی باشد. بر همین اساس عوارض عمل بینی عبارتند از:
- خون ریزی: پس از عمل ممکن است به صورت جزئی در برخی از بیماران خونریزی از بینی تجربه شود.
- بروز عفونت: جراحی بینی تهاجمی است و خطر عفونت بعد از آن وجود دارد. اما جراح با تجویز آنتی بیوتیک از بروز عفونت در بینی شما پیشگیری خواهد کرد.
- ایجاد مشکلات تنفسی: به دلیل ایجاد تورم در بخش داخلی بینی نفس کشیدن از طرق بینی تا مدتی بعد از عمل بینی مشکل خواهد بود اما این موقتی است.
- ایجاد تغییرات در حس بویایی: در موارد بسیار نادر ممکن است بر اثر آسیب به عروق عصبی، حس بویایی
- آسیب به تیغه بینی: بر اثر اشتباه پزشکی ممکن است که تغیه بینی به طور اشتباه دچار آسیب شود که خود نیازمند عمل جراحی مجدد برای ترمیم تیغه است.
- تغییر موقعیت یا جابجایی غضروف پیوندی: بر اثر وارد شدن ضربه به بینی در دوره نقاهت ممکن است غضروف های پیوندی جابجا شده و فرم بینی را بر هم بزنند.
- به جا ماندن اسکار یا جای زخم: در موارد بسیار محدود ممکن است جای زخم در محل ایجاد برش ها ایجاد شود. برای مثال افرادی که دیابتی دارد چون به سختی زحم هایشان ترمیم می شود ممکن است با چنین مشکلی مواجه شوند.
- نیاز به انجام مجدد عمل بینی: در برخی بیماران یا به دلیل داشن انتظارات غیر منطقی یا اشتباه جراحی بیمار از نتیجه عمل ناراضی باشد. در این حالت احتمالا بیمار بخواهد دوباره عمل کند.
قصد انجام عمل بینی دارید؟
چنانچه قصد دارید عمل زیبایی بینی انجام دهید می توانید با کلیک روی لینک دریافت نوبت زیر برای مشاوره و ارزیابی تخصصی و رایگان اقدام کنید.
منبع : https://www.ghooiesefid.com/
zdgzd
shs-
asgfas۵۰/۱۰۰ Neutralاز، و کاربردهای متنوع با هدف بهبود ابزارهای کاربردی می باشد، کتابهای زیادی در شصت و سه درصد گذشته حال و آینده، شناخت فراوان جامعه و متخصصان را می طلبد، تا با نرم افزارها شناخت بیشتری را برای طراحان رایانه ای علی الخصوص طراحان خلاقی، و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد، در این صورت می توان امید داشت که تمام و دشواری موجود در ارائه راهکارها، و شرایط سخت تایپ به پایان رسد و زمان مورد نیاز شامل حروفچی
-
adg۰/۱۰۰ Noneاز، و کاربردهای متنوع با هدف بهبود ابزارهای کاربردی می باشد، کتابهای زیادی در شصت و سه درصد گذشته حال و آینده، شناخت فراوان جامعه و متخصصان را می طلبد، تا با نرم افزارها شناخت بیشتری را برای طراحان رایانه ای علی الخصوص طراحان خلاقی، و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد، در این صورت می توان امید داشت که تمام و دشواری موجود در ارائه راهکارها، و شرایط سخت تایپ به پایان رسد و زمان مورد نیاز شامل حروفچی
adgzg
- eagesg
- aegesg
- aetae
- aefaeg
sgeasge
- aegaeg
- aegaeg
- aewgaeg